top of page

Kraamtijd

Miskraambegeleiding

 

Als je een miskraam doormaakt kun je onder andere te maken krijgen met schuldgevoelens, gevoelens van leegte, boosheid, ongeloof of verdriet. Niets is gek. Iedereen gaat er anders mee om en dat mag ook. Gun jezelf de tijd om met deze gevoelens om te gaan. Het kan ook zijn dat je er onderling op een andere manier mee omgaat. Dit is normaal. Geef elkaar hierin de ruimte.

Blijf je echter somber, ervaar je onbegrip van je omgeving of komt de energie maar niet terug? Gun jezelf dan extra ondersteuning. Je staat hierin niet alleen.

 

Wat houdt miskraambegeleiding in?

We gaan aan de slag met een effectief 5-stappen programma om je miskraam nog beter te kunnen verwerken. Dit programma bestaat uit :

Een gratis oriënterend telefoongesprek

Persoonlijke begeleiding middels het bewezen 5-stappenprogramma "Krachtig herstellen van je miskraam"

Ook losse coachingsgesprekken mogelijk die je naar behoefte in kan plannen

Begeleiding na (traumatische) bevalling

(helaas vol voor nieuwe aanmeldingen)

 

Heb je je eerste kindje gekregen? Alles is nieuw en je krijgt een ander ritme dan je gewend was. Heb je al één of meerdere kindjes? Dat moet je nu rekening houden met het hele gezin. Naast deze aanpassing, heb je heel wat te verwerken gekregen. Iedereen ervaart de bevalling op zijn eigen wijze. Wellicht verliep deze op papier wel 'volgens de boekjes', maar kwamen er toch heel andere gevoelens naar boven dan je vooraf had kunnen inschatten. Je bent hierin geen uitzondering. 9-21% van de vrouwen (maar ook mannen) beleeft de bevalling als traumatisch. Voel je hierin niet alleen staan, we kunnen je helpen.

 

Wat houdt begeleiding na een (traumatische) bevalling in?

Met elkaar kijken we naar jouw specifieke hulpvraag en hier passen we de begeleiding op aan. In het algemeen geldt:

Een gratis oriënterend telefoongesprek

Coachingsgesprekken waarbij jouw bevallingsverhaal/ervaring centraal staat

EMDR

EMDR therapie (indien dit voor jou geschikt is). EMDR zorgt ervoor dat je een ervaring zelf wel kunt herinneren, maar de angst en emoties verdwijnen naar de achtergrond

Investering

 

Als je je hebt aangemeld bij ons voor hulp hebben we altijd eerst telefonisch contact. We kijken samen wat je hulpvraag is en wat we voor je kunnen betekenen. Dit eerste gesprek is altijd gratis. 

 

Als je besluit om te starten met mentale begeleiding rekenen wij hiervoor €85 euro per uur inclusief BTW. We rekenen alleen de tijd die je fysiek bij ons komt, de rest is inclusief (zoals voorbereidingstijd, opdrachten, materiaal etc.). 

 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze begeleiding helaas nog niet. Echter zijn er wel andere mogelijkheden. Een werkgever reserveert vaak een bepaald budget voor persoonlijke ontwikkeling waarbij je zelf de keuze hebt waar je dit voor gebruikt. Vraag gerust eens bij hen na wat de mogelijkheden zijn! 

Begeleiding na (traumatische) bevalling
bottom of page